Medlemsträff lördagen den 10 mars 2018

Mycket varmt välkomna, kära medlemmar, till vårens första medlemsträff, som äger rum lördagen den 10 mars 2018. Adressen är som vanligt Höstsols lokal ”Stallet”, Kaplansbacken 4A, portkod 5703, så även insläppet, som sker från klockan 12.30, då man kan stiga in i lokalen och förse sig med kaffe/te och fikabröd.

Dagens program börjar klockan 13.00 och inleds med att jag presenterar våra två musikergäster och hälsar dem hjärtligt välkomna till Jussi Björlingsällskapets medlemsträff. 

Sångaren denna dag är tenoren Joel Annmo. Han utexaminerades från Operahögskolan i Stockholm år 2011, men hade dessförinnan studerat vid Musikkonservatoriet i Falun. Efter Operahögskolan fortsatte han sedan sina studier vid Vocal Arts i Nürnberg år 2011-2012. Joel Annmo har vunnit många stipendier och priser, till exempel i Gösta Winbergh Award år 2007, Anders Walls Giresta-stipendium år 2011 samt Luciano Pavarotti Giovani Award för bästa manliga röst år 2014.

Om vi backar tillbaka hittar vi startskottet till Joels operaintresse. När han fyllde 15 år fick han en skiva med Jussi Björling i present av sin pappa. Han blev så tagen av Jussis sång att han omedelbart bestämde sig för att bli operasångare. Kanske var det därför som han med glädje tackade ja till att komma till Jussi Björlingsällskapets medlemsträff.

Joel sjöng i början av sin karriär bland annat två Mozartroller på Drottningholms Slottsteater, Belfiore i La finta Giardiniera år 2011 och Ferrando i Cosi fan tutte år 2012, samt Nemorino i Donizettis Kärleksdrycken på Folkoperan år 2011. Efter detta har det blivit många engagemang utomlands, men också en hel del i Sverige, till exempel rollerna som Tamino i Mozarts Trollflöjten och Jonathan i Borisova-Ollas Dracula, båda på Stockholmsoperan år 2017. Där skall han också nu i maj sjunga rollen som Lenskij i Tjajkovskijs Eugen Onegin.  

 

Joel Annmo kommer att ackompanjeras av sin mor Anna-Karin Annmo. Hon är utbildad organist med Kyrkomusikexamen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, och innehar instrumentalpedagogiska tillägg i orgel, piano och sång, samt körpedagogexamen. Sedan många år arbetar hon med särskilt utvalda barn i Västerås Musikklasser, som där i tidig ålder fostrats innan de på egna vingar flugit vidare. Med tre tenorer i familjen behöver det knappast nämnas, att hon har spelat sig igenom stora delar av repertoaren. 

 

Efter sånginslagen följer en intervju ledd av Nils-Göran Olve, och sedan tar vi paus för lite mingel. Som avslutning på medlemsträffen följer som vanligt programpunkten ”Spisa Jussi”. Nils-Göran har även hand om denna under rubriken ”Sista Met-säsongen”, som omfattar operorna Cavalleria Rusticana, Tosca och Faust under november-december år 1959. 

 

 

Text:Berit Sjögren         

 

Gemensamt för medlemsträffar i Stockholm

Adressen är Höstsols lokal ”Stallet”, Kaplansbacken 4A, portkod 5703,  Kungsholmen, Stockholm. Kommer man från Stadshuset så är det tvärgatan till höger alldeles före kyrkan. Insläpp sker från klockan 12.30, då man kan stiga in i lokalen och förse sig med kaffe/te och fikabröd. 

Entréavgift: 100 kr/person inkl. kaffe/te och bröd. Avgiften betalas till tjänstgörande kassör för avprickning

Föranmälan senast torsdagen innan till

Per Bäckström tel 072-326 2647

Perb1948@gmail.com

Träffpunkt "Stallet"

Lokalen "Stallet" är träffpunkten för Jussi Björlingsällskapets medlemsträffar i Stockholm. Vid förra sekelskiftet var lokalen ett tillhåll för helt andra hyresgäster.

LÄS MER 

 

Jussi Björlingsällskapet

Stiftat den 7 januari 1989 har till uppgift att främja intresset för och kunskapen om Jussi Björling, hans sångkonst, liv och karriär.

Mer om Sällskapet


Bli medlem i Sällskapet

HÄR kan du snabbt bli medlem i Jussi Björlingsällskapet. Du får vår tidning, nyhetsbrev och inbjudan till evenemang och sammankomster. Årsavgiften är 250 kr om du väljer att få våra nyhetsbrev med e-post.

 

Mer om medlemskapet


Välkomna till de amerikanska och brittiska Jussi Björling-sällskapen

 

Klicka på resp. flagga.

 

 


Styrelsens Jussifavoriter

Stefan Olmårs presenterar sin favoritinspelning

Här kan du läsa om och lyssna på favoriten.


Jussi Björlingmuseet

Jussi Björling Museet

Jussi Björlingmuseet
hälsar dig välkommen!

Borlänge är Jussi Björlings hemort. Här finns sångarens eget museum, det enda Björlingmuseet i världen. " Av alla sångarmuseer, är detta det bästa", enligt John Steane, känd brittisk musikkritiker.

 

Öppettider
Vintersäsong september–maj helgfri tisdag–fredag 12-17

Juni-augusti: 

Måndag-fredag 11-18, 

Lördag 10-14, Söndag 12-17

Stängt Nationaldagen 6 juni, Midsommarafton och Midsommardagen

Länk till Jussi Björlingmuseet


Jussitips

Köp Jacobs Forsells unika bok om Jussi!

Jacob Forsell är sonson till den legendariske operachefen John Forsell, Jussi Björlings ”upptäckare” och var anställd på Expressen 1964-1990 och är en av sin generations mest tongivande fotografer.

Specialerbjudande på boken (266 sidor) från Jussi Björlingmuseet i Borlänge. 

Pris 100 kr plus porto! (Ordinarie pris 348 kr)

Länk till museet

Se uppslag ur boken!